Wetenschappelijke richtlijnen voor effectief gewichtsverlies

Wetenschappelijke richtlijnen voor effectief gewichtsverlies
Wetenschappelijke richtlijnen voor effectief gewichtsverlies

Als je op dieet bent geweest en niet bent afgevallen, stop dan! Denk er niet eens aan om een ander dieet te proberen, want het zal dezelfde resultaten opleveren die je al hebt gezien.

Hieronder vindt u “Wetenschappelijke richtlijnen” voor gewichtsverlies die er altijd al zijn geweest, maar tegenwoordig niet worden gevolgd door de meeste programma’s voor gewichtsverlies.

Laten we nu eens kijken naar een paar basisprincipes.

Het verhogen van je metabolisme

Om duurzaam, permanent en langdurig gewichtsverlies te produceren, is het noodzakelijk dat u uw metabolisme stimuleert. En de meest effectieve manier om je metabolisme te verhogen, is door een groter deel van de functionele spieren op je lichaam te hebben.

De enige manier om deze magere spier op te bouwen, zodat je je metabolisme kunt verhogen, is door middel van “Krachttraining”. Er is geen andere methode die wonderen doet op het metabolisme zoals krachttraining.

Door krachttraining uit te voeren, verhoogt u effectief de hoeveelheid functionele magere spieren op uw lichaam, zodat uw metabolisme zal stijgen.

Na een krachttrainingssessie zal je lichaam een aanzienlijke toename of “Spike” in het metabolisme ondergaan, waardoor je veel meer vet kunt verbranden dan je eerder kon.

Het draait allemaal om magere spieren

“De hoeveelheid vet die het lichaam kan verbranden, is direct gerelateerd aan de meer magere spieren die je lichaam kan vasthouden.”

Als je spiersysteem meer energie kan behouden en deze energie aanzienlijk kan gebruiken bij het uitvoeren van krachttraining, dan zal het in staat zijn om de calorieën die je eet en het overtollige vet op je lichaam te verbranden.

Met andere woorden, als je spieren sterker worden en meer energie kunnen vasthouden, zou je deze energie efficiënter moeten kunnen vrijgeven om je metabolisme te verhogen en overtollige calorieën die je hebt gegeten te verbranden.

Zodra we meer spiermassa kunnen opbouwen door onze eigen kracht, zal ons lichaam efficiënter worden in het verbranden van vet.

Het is ook de hoeveelheid magere spieren op je lichaam die ervoor zorgt dat je er goed uitziet. Zodra je het overtollige vet uit je lichaam verbrandt, zal de magere spier onder je huid worden blootgesteld, waardoor je er gezond, energiek en goed afgetraind uitziet.

Verminder uw dagelijkse calorieën

Al jaren wordt ons verteld dat we een dieet moeten gebruiken om het overtollige vet uit ons lichaam te verwijderen.

Het probleem met dit concept is dat het caloriearme dieet het lichaam in de hongermodus zou brengen, waarbij het lichaam het vet vasthoudt en kostbaar spierweefsel gebruikt voor energie.

Dit zou dan het metabolisme verlagen en groter spierverlies veroorzaken en wanneer het dieet wordt verbroken, zou het ongewenste vet niet alleen terugkeren, maar zelfs toenemen vanwege het verlaagde metabolisme.

De manier om dit te omzeilen is om uw dagelijkse calorie-inname met slechts een kleine hoeveelheid calorieën te verminderen. Dit voorkomt dat eventuele uithongeringsmechanismen inklikken. Je kunt dit doen door een zevendaags eetplan te maken en alles wat je eet voor de week op te schrijven en vervolgens de calorieën die je hebt gegeten uit te werken met een calorieteller. Deel dit cijfer door zeven en je hebt je dagelijkse caloriewaarde.

Verlaag de dagelijkse caloriewaarde met een paar honderd calorieën per dag en niet meer. Dit zal langzaam gewichtsverlies genereren en de meerderheid zal alleen vetverlies zijn. De dagelijkse calorieën moeten gedurende de dag worden geconsumeerd met kleine frequente maaltijden.

Wandelen verbrandt vet

Het enige dat u nu hoeft te doen, is wandelen opnemen in uw programma voor gewichtsverlies om de verbranding van overtollig vet te versnellen.

Niet alleen is snel lopen beter veel gemakkelijker op de heupen, maar het produceert ook een groter percentage vetverlies in tegenstelling tot joggen of hardlopen.

Hier zijn enkele van de voordelen van Fast Walking.

  1. Eenvoudig uit te voeren
  2. Meest conventionele
  3. Alle natuurlijke lichaamsbeweging
  4. Veroorzaakt geen verwondingen
  5. Kan overal worden gedaan

De beste minimale inspanningsoefening voor vetverlies

“Ik kan niet genoeg benadrukken hoe andelen noodzakelijk is in elk programma voor gewichtsverlies.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in