Vermijd gewichtstoename tijdens de vakantie

Vermijd gewichtstoename tijdens de vakantie
Vermijd gewichtstoename tijdens de vakantie

Naarmate de feestdagen naderen, sluipt er een gevoel van angst in. Niet alleen wordt geld strakker, maar je broek ook. Het is hetzelfde oude verhaal. Kouder weer houdt je binnen, terwijl het lekkere vakantiekoken je vetmest. Dit jaar niet. Ik niet! Ik weiger om die vakantie kilo’s aan te komen en jij kunt dat ook. Nee, je hoeft geen contracten te tekenen bij een dure sportschool. Je kunt het lichaam krijgen dat je wilt met een beperkt budget.

Je beseft het misschien niet, maar trainingsdvd’s zijn leuker en spannender dan vroeger.

Trainingsvideo’s zijn ook veel goedkoper dan een lidmaatschap van een sportschool of het kopen van thuistrainingsapparatuur zoals een loopband of elliptische trainer.

Als de gedachte aan het kopen van trainingsvideo’s je doet denken aan beenwarmers en gestreepte turnpakjes, heb je nog wat in te halen. Je zit niet meer opgescheept met de saaie workoutvideo’s van de jaren 80 en 90. Geloof het of niet, dezelfde gewilde trainers die het grote geld krijgen om beroemdheden te trainen, kunnen op afroep zijn om je in je eigen huis te trainen voor centen per dag.

Enkele van de nieuwste fitnesstrends zijn beschikbaar op video.

Ballet:

Ben je altijd al jaloers geweest op het slanke en sierlijke lichaam van een balletdanser? Verschillende balletvideo’s zijn nu beschikbaar als trainingsvideo’s. Een van de meest populaire keuzes op dit moment is gemaakt door het beroemde New York City Ballet. Hoewel je thuis niet zult leren om de volgende prima ballerina-training te zijn met oefenvideo, zul je je spieren vormen en verlengen voor een sierlijk lichaam.

Buikdansen:

Shimmy je een weg naar een geweldige taille. Of je nu een instructievideo wilt om je de juiste buikdanstechniek te leren of je wilt gewoon oefenen met buikdansbewegingen, je zult een breed scala aan video’s beschikbaar vinden.

Exotische dansen:

Je leest het goed. Als je ooit hebt gedacht dat het leuk zou zijn om sexy bewegingen te leren, dan is dit iets voor jou. In de privacy en veiligheid van je eigen huis kun je naar hartenlust stoten en schommelen. Ik heb ook gehoord dat lachen goed is voor je buikspieren, dus dat heb je ook bedekt, vooral als je een spiegel in je trainingsruimte hebt.

Yoga of Pilates:

Als je op zoek bent naar een slank, slank lichaam, stevige kern of meer flexibiliteit, dan zijn er honderden yoga- en Pilates-video’s om uit te kiezen. Je vindt er yoga voor volwassenen en yoga voor kinderen. Ja, kinderen raken ook gestrest. Yoga is een geweldige manier om hen te leren ontspannen.

Fitnessvideo’s voor kinderen:

Vaak kunnen kinderen de beste motivators zijn. Als je een Sesamstraat-dansvideo plaatst en je driejarige vraagt je om met Elmo te dansen, kun je moeilijk “nee” zeggen.

Zodra je een trend of video hebt gekozen waarin je ge├»nteresseerd bent, stel je elke dag een specifiek tijdstip in om je personal trainer te “ontmoeten”. Het is het beste om ten minste twee verschillende vormen van oefening (of video’s) te roteren om repetitieve gebruiksspanningen te voorkomen. Je kunt elke dag verschillende video’s maken of een wandeling, fietstocht of andere activiteit die je leuk vindt op je niet-videodagen afwisselen. Zolang je beweegt, zorg je ervoor dat die reserve kilo’s zich niet stevig aan je lichaam hechten.

Teken dus nog niet die dure lidmaatschapsovereenkomst voor de sportschool. Blaas het stof van de trainingsdvd’s in je kast, koop goede wandelschoenen of bekijk de populairste trends in je favoriete online winkel. Het is de zuinige manier om te gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in