Slank in je slaap Dieet

Slank in je slaap Dieet
Slank in je slaap Dieet

Slank in je slaap- ’s nachts afvallen. Bijna iedereen heeft wel eens gehoord van “slank in je slaap”. Het idee hierachter is dat je afvalt tijdens je nachtrust. Maar dat werkt maar in beperkte mate. Hoewel je lichaam calorieën verbrandt als je in diepe slaap bent, moet je overdag ook iets doen om merkbaar gewicht te verliezen. Ook hier staat een gezonde en evenwichtige voeding op het programma. Het slank in je slaap dieet heet ook wel het insulinedieet.

Slank in je slaap– een overzicht van het insulinedieet.

Slank in je slaap klinkt veel te mooi om waar te zijn. We laten je zien wat het combineren van insuline met voedsel inhoudt en of je het kunt gebruiken om op de lange termijn af te vallen. Als je jezelf weegt voordat je gaat slapen en nadat je wakker bent geworden, zie je ’s ochtends plotseling dat je bent afgevallen. ’s Nachts afvallen is natuurlijk. Want terwijl je slaapt, blijft je lichaam actief. In je persoonlijke rustfase vinden in je lichaam herstel- en regeneratieprocessen plaats. Je lichaam verwijdert ook gifstoffen.

Je lichaam moet dus goed werken, verbrandt energie en soms barst je zelfs in het zweet uit. Je verliest zweet dus water uit je lichaam. Het verschil tussen je gewicht in de avond en in de ochtend is vaak te wijten aan je vochtverlies tijdens de nacht. Uiteindelijk breng je dat met je ontbijt weer in evenwicht.

Wat is Slank terwijl je slaapt?

Slank terwijl je slaapt? Klinkt te mooi om waar te zijn! Achter het grappige idee zit zelfs een echt voedingsconcept. Dit dieet heeft te maken met een zogenaamde insuline en voedselcombinatie. Dus als je eet, zorg je ervoor dat je de macronutriënten in je maaltijden in een vast ritme combineert. Het succes van het insulinedieet hangt af van de fundamenten van hoe insuline in het lichaam werkt. Als je koolhydraatrijke voedingsmiddelen eet, zoals pasta, brood, etc., leidt dit tot een verhoogde bloedsuikerspiegel.

Je lichaam reageert hierop door de afgifte van insuline te verhogen. Het hormoon heeft als taak de bloedsuikerspiegel te verlagen door de enkelvoudige suikers in je voeding vanuit het bloed naar de spier- en vetcellen te transporteren. Kortom, je koolhydraatopslag is beperkt. Op een gegeven moment slaat het elke overtollige gram bloedsuiker in de vorm van glucose op als vet. Afvallen terwijl je slaapt klopt voor een groot deel, in die zin dat de afgifte van insuline laag wordt gehouden en dit zou dan moeten leiden tot een verhoogde vetverbranding.

Insuline voedsel combineren; Het Proces Uitgelegd.

Met insuline eten combineren beperk je jezelf tot 3 maaltijden. Tussen elke maaltijd moet minimaal 5 uur zitten, dus tussendoortjes en snacks zijn dus verboden. Terwijl je ’s ochtends volledig afhankelijk bent van koolhydraten bij het kiezen van je recept, doe je ze ’s avonds eigenlijk helemaal zonder. Dus als je het dieet wilt volgen terwijl je slaapt, is een sneetje brood voor het avondeten ook geen optie. In plaats daarvan gebruik je voeding die je vooral van eiwitten voorziet. Voor de lunch kun je alle macronutriënten door elkaar combineren.

Uw dagelijkse eiwitbehoefte is afhankelijk van jouw lichaamsgewicht. Daarom wordt 1 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht aanbevolen. De hoeveelheid eiwit voor het avondeten is echter gebaseerd op jouw BMI. Als je dit vermenigvuldigt met een factor 1,5, krijg je de hoeveelheid eiwit. Weet jij jouw BMI niet? Laat het dan snel en gratis door een online BMI calculator voor je berekenen.

De hoeveelheid koolhydraten is ook gebaseerd op je BMI, maar is verdeeld over twee maaltijden, namelijk ontbijt en lunch.

Slank terwijl je slaapt voeding

Binnen dit dieet wordt een uitgebalanceerd dieet aangeraden. Als je bepaalde macronutriënten bij bepaalde maaltijden achterwege laat, betekent dit dat je van bepaalde voedingsmiddelen wordt uitgesloten. De voeding is vooral uitgebalanceerd om je te voorzien van alle voedingsstoffen die je nodig hebt voor je persoonlijke doelen, bijvoorbeeld 5 kilo afvallen in 2 weken, of 2 broekmaten afvallen in 3 weken.

Slank tijdens het slapen voorbeeld dag

Ontbijt: Brood met jam of honing, plus 1 appel

Lunch: Couscoussalade met tonijn helpt je om aan je voedingsbehoeften te voldoen.

Diner: Gebraden kip met veel eiwitten en weinig koolhydraten bereid je gemakkelijk in de oven.

Voor recepten kun je even op internet kijken; Er zijn duizenden recepten voor elk dieet te vinden.

Afvallen met Slank terwijl je slaapt

Het is best vermoeiend om je aan een voedingsplan, voorgeschreven maaltijden en macro’s te houden. Daarnaast zijn er geen wetenschappelijk representatieve onderzoeken dat het gewichtsverlies te wijten is aan de strikte regels. Het voedingscentrum gaat er ook vanuit dat een bewezen gewichtsverlies met het Slank terwijl je slaapt voedingsconcept niet te wijten is aan het niet eten van bepaalde macronutriënten. Wil je dit dieet toch gaan volgen hou je dan strikt aan de regels.

Evenwichtige voeding

Macronutriënten zijn nodig in je lichaam. Dat betekent koolhydraten, vetten en eiwitten. Vitaminen en mineralen daarentegen. Zorg ervoor dat je al deze stoffen binnenkrijgt binnen één maaltijd dan krijgt het lichaam meteen alle belangrijke energie binnen efficiënt te kunnen blijven functioneren. Je moet ook fruit en groenten eten, vooral de vitamines. Uit de groenten haal je de vezels en ook mineralen die je nodig hebt.

Eet veel eiwitten

Eiwitten zijn belangrijk in je dagelijkse voeding. Het zijn de bouwstenen van je cellen en zijn betrokken bij belangrijke processen in je lichaam. Eiwitrijke voedingsmiddelen helpen ook bij spiergroei. En spieren verbranden uiteindelijk meer energie. Dus ook als je een tekort hebt kun je meer eten dan voorheen.

Vind gezonde tussendoortjes en snacks voor jou

Er is niks zo lekker als snacks. Dit gaat je niet helpen in je dieet want ze zijn meestal erg vet. Dit kan al snel leiden tot trek in nog meer eten. Vind gezonde alternatieven, zoals kleine tomaatjes, wortelen en selderiestengels. Ze smaken echt heerlijk en puur natuur.

Eet minder, verbruik meer

Het maakt niet uit welk dieet je volgt en hoe laat je eet. Uiteindelijk bepaalt een continu calorietekort jouw succes bij het afvallen. Aangeraden wordt om jouw inname van ongeveer 300-500 calorieën per dag te verminderen. Bereken snel online je caloriebehoefte en pas deze regelmatig aan op je nieuwe gewicht. Een actieve levensstijl en meer lichaamsbeweging zullen je helpen jouw calorieverbruik te verhogen. Pak vaker de fiets, vooral bij een korte rit naar de supermarkt of winkel, neem zoveel mogelijk de trap, laat vaker de hond uit, loop tijdens of na je middagpauze en begin met fitnessen of zwemmen. Koop een hometrainer of loopband en beweeg nog meer, ook in de avonduren. Per dag totaal een uur bewegen helpt je al voldoende vooruit, en dat uur heb je al snel te pakken als je 10 minuten loopt, 20 minuten naar je werk fietst en in of na je pauze een 20 minuten loopt, plus op je werk nog een paar de trap neemt in plaats van de lift.

Slank in je slaap dieet in 1 oogopslag

Afslanken in je slaap werkt als je minder calorieën verbruikt als dat je eet. Een dieet vol met eiwitten helpt je altijd om af te vallen en zorgt ook nog eens voor een langdurig, vol gevoel. Vervang slechte voeding door de caloriearme, gezondere alternatieven. Grijp kansen om actiever te worden en vergroot hiermee jouw calorieverbruik. Gebruik het naverbrandings effect, zelfs als je in rust bent.

Wat wordt er gegeten binnen dit dieet?

Er zijn een paar voedingsmiddelen die het slank in je slaapconcept kunnen stimuleren, zoals pindakaas. Dat betekent echter niet dat je elke keer dat je naar bed gaat pindakaas kunt eten en afvallen. Eet bij voorkeur gezond en uitgebalanceerd. Dus verse groenten en fruit, volkoren producten, hoogwaardige eiwitten en vetten.

– Noten en zaden

– Kleurrijke en groene groenten en fruit

– Kwark en mager yoghurt

– Peulvruchten

– Vis

Werkt het ook ?

Allereerst hangt het succes van dit dieet af van een strikte voedingsplanning en voedselcombinatie, waarbij je jezelf beperkt tot drie maaltijden per dag zonder tussendoortjes, en varieert in het type macronutriënten dat je bij elke maaltijd consumeert. Dit kan voor sommige mensen moeilijk vol te houden zijn.

Er is geen wetenschappelijk representatief bewijs dat het gewichtsverlies specifiek te wijten is aan deze dieetregels. De resultaten van het dieet kunnen variëren van persoon tot persoon, en veel mensen kunnen merken dat ze afvallen simpelweg door het feit dat ze hun voedselinname beter in de gaten houden en meer bewust zijn van wat ze eten.

Daarnaast is het belangrijk om te begrijpen dat hoewel je lichaam inderdaad calorieën verbrandt terwijl je slaapt, het aantal verbrande calorieën relatief klein is in vergelijking met het aantal calorieën dat je verbrandt door lichamelijke activiteit gedurende de dag. Het is dus cruciaal om overdag een actieve levensstijl te behouden en regelmatig te bewegen om merkbaar gewichtsverlies te bevorderen.

Tot slot, hoewel het concept van het beheersen van je insulineniveaus om gewichtsverlies te bevorderen logisch klinkt, kan het complex zijn om dit correct te doen en vereist het vaak begeleiding van een voedingsdeskundige of arts. Te strikte beperkingen op de inname van bepaalde macronutriënten kunnen ook leiden tot voedingstekorten en gezondheidsproblemen op de lange termijn.

Daarom is het, voordat je begint met een dieet zoals het “Slank in je slaap”-dieet, belangrijk om te overleggen met een gezondheidsdeskundige om ervoor te zorgen dat het veilig en geschikt voor je is. Het is ook van belang om te onthouden dat succesvol gewichtsverlies meestal een combinatie van een evenwichtige voeding en regelmatige lichaamsbeweging vereist, evenals veranderingen in de levensstijl die op de lange termijn vol te houden zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in