Sanadigest review & ervaringen: Werkt het?

Sanadigest of darmoplossing is een voedingssupplement dat helpt om de gezondheid van dit spijsverteringsorgaan te verbeteren. In de darmen vind de spijsvertering plaats, hier worden voedingsstoffen in het lichaam opgenomen. Gezonde darmen zijn dus belangrijk voor de algehele gezondheid van het lichaam.

In onze Sanadigest Review lees je alles over de werkzaamheid en ervaringen met dit supplement.

Sanadigest ingrediënten

In een flesje zitten 60 capsules, waarvan je er 2 per dag, volgens de bijsluiter moet innemen. Je doet met één flesje dus één maand.

Sanadigest ingrediënten
Sanadigest ingrediënten

De werking van Sanadigest berust op probiotica en berberine.

Lactibacillus acidophilus, deze bacterie komt van nature voor in de mond, het maag-darmkanaal en de vagina.

Lactobacillus rhamnosus, geen enkele studie tot nu toe heeft ziekten geïdentificeerd waarvoor een probiotisch organisme een geschikte eerste- of tweedelijnsbehandeling is.

Berberine is een quaternair ammoniumzout uit de protoberberinegroep van benzylisoquinoline-alkaloïden die worden aangetroffen in planten als Berberis vulgaris. Er zijn meldingen van een verscheidenheid aan medische toepassingen van berberine, die zijn gebaseerd op vermeende effecten, bijvoorbeeld op bloeddruk en huidzweren of pijnlijke huid. Volgens een uitgebreide verklaring uit 2019 van de National Library of Medicine van de Verenigde Staten wordt geen van deze toepassingen echter ondersteund door goed wetenschappelijk bewijs.

Bronnen:

 1. Lactobacillus acidophilus – Wikipedia
 2. Comparative Genomics and Specific Functional Characteristics Analysis of Lactobacillus acidophilus – PMC (nih.gov)
 3. Lacticaseibacillus rhamnosus – Wikipedia
 4. Survival of lactic acid bacteria in the human stomach and adhesion to intestinal cells – PubMed (nih.gov)

De Claim van de fabrikant

Een krachtige formule ontworpen om een betere spijsvertering en gezondere voedingsopname te bevorderen:

 • Hoe u uw darmen kunt “reinigen” met een eenvoudige methode voor thuisgebruik die minder dan 2 minuten duurt.
 • Hoe u uw “stofwisselingsschakelaar” kunt aanzetten voor een betere gezondheid.
 • De echte oorzaak van een opgeblazen gevoel, krampen en spijsverteringsongemakken… en nee, het is GEEN voedsel.

De bedenker hiervan is Dr Rosmy Barrios. Deze Dr Rosmy Barrios is afgestudeerd aan vooraanstaande universiteiten en is een erkend deskundige op haar gebied en lid van verschillende erkende adviesraden in Europa.

Echter er zijn geen wetenschappelijke studies bekend van Dr Rosmy Barrios bekend. Waarschijnlijk is zij om marketing technische reden bedacht om dit product te kunnen verkopen. Een soortgelijk voorbeeld is Mr Proper.

De Maag Lever Darm Stichting (MDLS) geeft informatie over spijsverteringsklachten. Sanadigest is hier niet bekend en ook niet de beroemde Dr Rosmy Barrios.

De MDLS een artikel geschreven over probiotica, lees dit eerst voor dat je wil overgaan te een aankoop van Sanadigest.

Sanalyslab Sanadigest en marketing

Sanalyslab valt onder VADOM en dit een marketing bedrijf. Het bedrijf is telefonisch slecht te bereiken. Ons vermoeden is dat Sanalyslab is verzonnen om marketing technische redenen. Ze verzinnen bijvoorbeeld een fictieve dokter en laten een acteur, deze rol vervullen. Dit hebben ze aangevuld met fake profielen op Social Media om het verhaal geloofwaardig te maken.

Ze hebben een verkoopvideo gemaakt, die niet geloofwaardig is.

Sanadigest kopen: Kruidvat?

Dit product is alleen online te koop. Je kunt dit alleen online kopen. Één verpakking kost je €49.95. Je betaalt dan ook nog extra voor de levering. Het is niet te koop bij het Kruidvat of Etos.

Bijwerkingen

Hoewel probiotica over het algemeen veilig zijn, is er bij orale toediening een klein risico op passage van levensvatbare bacteriën uit het maagdarmkanaal naar de bloedbaan wat nadelige gevolgen voor de gezondheid kan veroorzaken. Sommige mensen, zoals mensen met een gecompromitteerd immuunsysteem, korte darmsyndroom, centraal veneuze katheters, hartklepaandoeningen en premature baby’s, kunnen een hoger risico lopen op bijwerkingen.

De veiligheid van het gebruik van berberine voor elke aandoening is niet voldoende gedefinieerd door hoogwaardig klinisch onderzoek. Het kan vervelende interacties veroorzaken met medicijnen. Het potentieel voor het veroorzaken van bijwerkingen is hoog, inclusief ongewenste interacties met geneesmiddelen op recept, waardoor het beoogde effect van gevestigde therapieën wordt verminderd.

Er is onvoldoende onderzoek geweest naar de bijwerkingen.

Bronnen

 1. Diet therapy for inflammatory bowel diseases: The established and the new – PMC (nih.gov)
 2. Lactobacillus acidophilus: MedlinePlus Supplements
 3. Berberine – Wikipedia
 4. Berberine: MedlinePlus Supplements

Sanadigest ervaringen

Inmiddels zijn er veel ervaringen op internet over Sanadigest. Mensen vinden het een te duur product en gebruikers geven aan dat ze niets merken of dat ze vervelende bijwerkingen hebben. De verkoop website staan alleen maar gekleurde positieve opmerkingen.

Er zullen ongetwijfeld mensen zijn, die positieve ervaringen hebben met het gebruik. Echter dit is de werking van het placebo effect.

Conclusie

Het is altijd het beste om producten te kopen via gerenommeerde en betrouwbare verkopers, zoals apotheken, drogisterijen of erkende online winkels. Als u geïnteresseerd bent in het kopen van Sanadigest.of een ander voedingssupplement, is het verstandig om het product te onderzoeken en recensies van andere gebruikers te lezen voordat u een aankoop doet.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in