Militair dieet – afvallen in een notendop

Militair dieet – afvallen in een notendop
Militair dieet – afvallen in een notendop

Als je denkt dat het legerdieet je zal laten eten als in het leger, dan heb je het mis. Hoewel het een militair dieet wordt genoemd, is het niet precies bekend of het daadwerkelijk op soldaten of soldaten wordt gebruikt. Het doel van dit dieet is om in strikt 7 dagen tot 5 kilogram te verliezen. De regels zijn streng. Het boodschappenlijstje is erg kort. En de doelen zijn hoog. De eerste 3 dagen wordt gegeten volgens een specifiek voedingsschema, waarvan jij niet mag afwijken. De overige dagen volgens ieders individuele voorkeuren. Dan stopt het dieet. Maar je kunt altijd opnieuw beginnen.

Verlies tot 5 kilo snel dankzij het militaire dieet?

Iedereen die het militaire dieet met de ijzeren wil van een soldaat overleeft, kan tot 5 kilogram afvallen. Maar wat is het militaire dieet en levert het wat het belooft? Voor veel mensen is dit dieet geweldig, want stel je voor: De feestdagen staan ​​voor de deur en je wilt snel een paar kilo afvallen? Er is geen probleem met het militaire dieet. Omdat het in slechts 7 dagen gewichtsverlies belooft tot 5 kilogram.

Militair dieet

Volgens de makers is deze vorm van dieet ontwikkeld voor soldaten om ze tegelijkertijd fit genoeg en slanker te maken. Makkelijk te volgen omdat dit dieet gebaseerd is op een 3-daags maaltijdplan dat online beschikbaar is. Alles wat je nodig hebt is de ijzeren wil van een soldaat en een handvol voedsel. Aangezien het militaire dieet slechts uit 1000 calorieën per dag bestaat, is de calorie-inname erg laag. Maaltijden zijn beperkt tot een paar ingrediënten zoals tonijn, eieren, toast, pindakaas en aparte gerechten zoals vanille-ijs.

Welke voeding past er binnen het militaire dieet?

Het 3-daagse dieet bepaalt wat je mag of moet eten. Dit maakt diëten vrij eenvoudig. Je koelkast is ook behoorlijk leeg. Na 3 dagen diëten volgen dagen normaal eten. Er zijn geen grenzen aan jouw wensen tijdens deze dagen. Daarom is het beter om een ​​soort dubbel dieet te volgen; Eet dan na die drie strikte dagen het dubbele van de hoeveelheid die je binnenkrijgt, dus verdubbel je calorieën – let altijd op een gezond, uitgebalanceerd dieet.

De voeding die nodig is voor het militaire dieet omvat:

-grapefruit, appel en banaan

-toast of brood

-pindakaas

-tonijn en vlees

-sperziebonen of erwten

-vanille-ijs

Vul het eventueel nog verder aan met eieren en eiwitshakes (hoewel dit niet vereist is).

Hoe werkt het militaire dieet?

Het dieet duurt in totaal 7 dagen. De eerste 3 dagen wordt gegeten volgens het vaste voedingsschema. De andere 4 dagen dan weer volgens individuele voorkeuren. Als je er dan nog steeds niet genoeg hebt gehad dan kun je er eindeloze rondes aan toevoegen – 3 dagen dieet, 4 dagen feesten.

Een voorbeeld dag van het militaire dieet ziet er als volgt uit:

Militair dieet dieetplan

Ontbijt:
1/2 grapefruit, 1 sneetje toast/brood 2 theelepels (pinda)boter
koffie of thee, water

Lunch:
1 boterham, 1/2 blikje tonijn
koffie of thee, water

Diner:
100 g sperziebonen of erwten, 100 g vlees (alle soorten)
1 kleine appel, 1/2 banaan, 1 bolletje vanille-ijs
koffie of thee, water

Tijdens het driedaagse dieet bouwt zich een calorietekort op, wat vervolgens kan leiden tot gewichtsverlies. Dus als je jezelf direct na de eerste 3 dagen weegt, zie je waarschijnlijk een prettig resultaat op de weegschaal. Door de kleine selectie van voedsel en het grote calorietekort bestaat echter het risico dat het jojo-effect later optreedt. In principe is het principe van het militaire dieet vergelijkbaar met het principe van intermitterend vasten. Ook hier worden de stadia van caloriearm eten afgewisseld met de stadia van normaal eten.

Kun je op lange termijn afvallen met het militaire dieet?

Voor al diegenen die niet willen aankomen, zelfs niet na het verliezen van gewicht, wordt aanbevolen om hun dieet permanent te veranderen. Het klinkt ingewikkelder dan het is. In tegenstelling tot een dieet, bevat een gezonde en evenwichtige voeding geen verboden. Je kunt alles eten. De juiste maat is cruciaal.

Het beste dieet werkt alleen als het in het dagelijks leven kan worden geïntegreerd. Afvallen gaat niet alleen over het eten van sla en kijken hoe anderen wel de hele dag alles eten. Er zijn veel heerlijke opties voor jouw favoriete gerechten.

Met een klein beetje minder calorieën kun je echt afvallen. Lichamelijke activiteit verbrandt ook calorieën en zorgt ervoor dat alles strakker wordt. Weet je niet hoe zoek dan op internet naar simpele, maar doeltreffende trainingsschema’s, bekijk Youtube voor een aantal instructievideo’s van professionele fitnesscoaches en bezorg jezelf hiermee een berg motivatie.

Het militair dieet in 1 oogopslag

Bij dit dieet eet je hooguit 1000 calorieën per dag, voor een maximum van 3 dagen en je eet dan weer normaal gedurende 4 dagen. Bij een dieet met een zeer weinig calorieën kan er nadien een schommeling in gewicht optreden.

Welk dieet je ook kiest – een gezond en uitgebalanceerd dieet moet altijd de basis zijn. Deze bestaat uit veel groente en fruit, complexe koolhydraten en hoogwaardige eiwitten en vetten. Veel diëten zijn eigenlijk gebaseerd op hetzelfde concept: Minder calorieën, meer eiwitten. Diëten kan een goede start zijn voor een gezonder voedingspatroon. Maar zorg er altijd voor dat je jezelf niets verbiedt, want verbieden werkt toch niet. Mocht je een keer iets willen eten wat je niet mag volgens je dieet, eet dat dan 1 keer in de maand, als een soort beloning voor een maand lang aan je dieet te hebben gehouden. Dan leef je daar naar toe en wordt het een geluksmomentje wat je wilt behalen. Dus gebruik het op een goede manier, in plaats van het te zien als een moment van zwakte. Beperk wel dat soort momenten tot 1 keer per 2 weken of per 4 weken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in