Koolhydraatrijk dieet

Koolhydraatrijk dieet
Koolhydraatrijk dieet

Koolhydraatrijk dieet – veel koolhydraten helpen. Het koolhydraatrijk dieet frist het gangbare patroon van effectieve soorten voeding op: Omdat er veel koolhydraten op de agenda staan! Tegelijkertijd wordt de vetinname wel tot een minimum beperkt. Deze vorm van voeding zou je moeten leren aandacht te besteden aan je natuurlijke honger- en verzadigingsgevoel. Ook is het aan te raden om extra langzaam te eten.

High Carb Diet – Afvallen ondanks veel koolhydraten

Koolhydraten (carbs) hebben vaak een negatieve klank. Maar niet binnen het koolhydraatrijke dieet. Hier worden juist voornamelijk koolhydraten gegeten, en veel ook. Zou je hiermee dan echt kunnen afvallen?

Koolhydraatrijk Dieet

In dit dieet eet je dus het meest koolhydraten. Maar bij dit dieet hoef je jouw calorie inname niet per se onder controle te houden. Het gaat er eerder om goed te letten op je gevoel, dus je gaat eten en je merkt het wel als je vol zit. Dat houdt niet in dat je jezelf vol kunt proppen met allerlei soorten koolhydraatrijk voedsel. Want bij het koolhydraatrijke dieet zijn het vooral de koolhydraten met minder vet die de voorkeur hebben.

Met een goede havermout kun je overal en altijd goede koolhydraten binnenkrijgen. Of het nu in yoghurt of een shake is – je kunt gemakkelijk waardevolle koolhydraten veilig stellen als je de biologische havermout variant gebruikt.

De bedenker van het koolhydraatrijke dieet adviseert ook om erg langzaam en met aandacht voor je voeding aan tafel te gaan en rustig je eten te verorberen, want we zijn ons vaak na een kwartier pas echt bewust van het feit dat we vol zijn vol van het eten. De meest mensen eten vaak te snel. Als we te snel eten, gebeurt het ook vaak dat we te veel eten. Het signaal van de hersenen dat onze buik vol zit komt niet op tijd door en men gaat overeten. Het niet nauwkeurig tellen van calorieën, maar juist flinke hoeveelheden koolhydraten eten bied je op die wijze een betere mogelijkheid voor een langdurig succes.

Het plan van McDougall: Optimaal wordt het calorietekort dat nodig is voor gewichtsverlies automatisch gecreëerd door de verhoogde consumptie van plantaardige koolhydraten. Hunkering en het jojo-effect worden verder vermeden dankzij voldoende glucose-inname.

Het voedingscentrum beveelt ook aan om het koolhydraatgehalte hoog te houden in een gezond en gemengd dieet. Volgens hen zou meer dan 50% van onze dagelijkse energie inname in de vorm van koolhydraten moeten komen.

Afvallen met koolhydraten werkt het snelst met:

– Havermoutvlokken – Boordevol gezonde voedingsvezels.

– Peulvruchten – Eiwitrijk.

– Aardappelen – Hierdoor heb je langere tijd geen honger.

Koolhydraatarm vetarm dieet

Terwijl je in een koolhydraatarm vetarm dieet vooral koolhydraten eet, spelen vetten en eiwitten een ondergeschikte rol. De term “dieet” is misleidend, omdat het in vergelijking meer een langetermijn dieet is.

Je verdeelt je macronutriënten als volgt:

– 80% koolhydraten

– 5-10% vetten

– 5-10% eiwitten

Het percentage dat vetten en eiwitten zouden moeten uitmaken, suggereert dat de kwaliteit van de macronutriënten hier het belangrijkst is. Gezonde vetten zijn voornamelijk onverzadigde vetzuren. Ze zijn essentieel voor je lichaam en betrokken bij belangrijke lichaamsprocessen. Een bijzondere rol is weggelegd voor de omega-3 en omega-6 vetzuren. Aminozuren zijn essentiële bouwstenen van je lichaam. Je lichaam heeft de essentiële aminozuren nodig. Daarom moet je ze met het voedsel innemen.

Bij een dieet als deze kun je extra voedingssupplementen nemen. Bijvoorbeeld omega-3, die je lichaam voorzien van extra vetzuren. Ideaal als ondersteuning bij elk dieet.

Hoe gaan koolhydraten en afvallen samen?

Koolhydraatrijke voeding of niet, je valt alleen af ​​als je minder calorieën binnenkrijgt dan je verbrandt. De meeste experts raden altijd een matig calorietekort aan van 200 tot 500 calorieën. Geheel zonder verboden en beperkingen, dus een uitgebalanceerde voeding.

Een koolhydraatrijk, vetarm dieet kan alleen leiden tot gewichtsverlies als je tegelijkertijd op jouw calorie inname let. We raden je aan om een ​​klein calorietekort aan te houden als je wilt afvallen. Of je nu spieren wil kweken of gewicht wilt verliezen, men raadt altijd aan om gezond en uitgebalanceerd te eten. Veranderen je eetpatroon tijdelijk of verander het permanent en val af.

Koolhydraatrijk Voedingsplan

Met een koolhydraatrijk voedingsplan vind je de juiste start voor jouw nieuwe vorm van voeding. Een voedingsplan is ontworpen voor gemiddeld aantal calorieën. Afhankelijk van de individuele behoeften kun je natuurlijk ook de macronutriënten wijzigen. Voor een beetje inzicht hebben we hier een voorbeeld dag voor je op een rijtje gezet.

Voorbeeld dag high carb maaltijdplan

Ontbijt Havermout met extra proteine

Tussendoortje Energiereep

Middag Eenpanspasta

Tussendoortje Mugcake met extra eiwipoeder

Diner salade, bijvoorbeeld met kikkererwten

Macro’s informatie Kcal: 2100 Koolhydraten: 226g Eiwitten: 75g Vetten: 90g

Koolhydraatrijk Dieet

Pizza, pastagerechten, volkorenbrood, een heerlijke rijstmaaltijd – Deze zitten vol met koolhydraten en zijn gewoon geweldig lekker! Bij het koolhydraatrijke dieet is zeker ook de verdeling van de macronutriënten belangrijk. Behalve koolhydraten spelen ook eiwitten en zeker ook vetten hierin mee.

Hoewel het high carb dieet een type dieet is met voornamelijk koolhydraten, fastfood of eenvoudige koolhydraten moeten echter nog steeds worden vermeden. Een koolhydraatrijk, vetarm dieet betekent dat je nog alle cruciale vetten moet eten, maar de overbodige vetten die niet noodzakelijk zijn moet weglaten.

Wat wordt er gegeten?

Zoals de naam al doet vermoeden, bestaat het koolhydraatrijke dieet voornamelijk uit koolhydraten. Tegelijkertijd verlaag je de vetinname. Aan te raden is om je te concentreren op groenten, fruit en volkorenproducten.

Bijzonder geschikt zijn:

– Peulvruchten

– Volkorenbrood, pasta, rijst

– Groenten en fruit

– Mager vlees, kip, kalkoen, vis

– Zuivelproducten, kwark, yoghurt

Aanrader; Gezonde voeding of niet – zorg altijd voor een goede en uitgebalanceerde vetinname. Voedingssupplementen als Omega 3 capsules zijn hiervoor ideaal. We eten vaak te veel van de verkeerde vetten, zoals die in worst of zuivelproducten. Met omega 3 capsules zorg je voor waardevolle vetten voor een gezonde en evenwichtige voeding.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in