Kerstdiner Ideeën

Kerstdiner Ideeën
Kerstdiner Ideeën

Wanneer de kousen zijn gevuld, worden ze geleegd en nadat de Kerstman zijn aangewezen rondes heeft gemaakt, beginnen families over de hele wereld met de voorbereidingen (of in sommige gevallen zetten ze ze voort) om het familiefeest te bereiden dat meestal wordt geassocieerd met het kerstdiner. Er zijn veel tradities over de hele wereld, maar helaas hebben veel te weinig gezinnen de mogelijkheid om enkele van de rijke tradities en heerlijke gerechten te ervaren die de kerstvakantie in andere uithoeken van de wereld markeren, of zelfs in elk individueel land.

In bepaalde delen van Italië, vanwege de katholieke traditie om zich op kerstavond te onthouden van rood vlees, is er een traditie van het hebben van vis voor het avondeten. Dit wordt gewoonlijk een diner met 7 vissen genoemd en is een fascinerende traditie voor degenen die van zeevruchten houden.

Het is zeker een nieuw en verfrissend dineridee voor veel mensen als je op zoek bent naar iets anders dan het gewone. Zelfs als vis echt niet je favoriete voedsel is, is er geen regel die zegt dat je geen lekker Italiaans feest kunt bereiden voor je kerstdiner. Het belangrijkste is dat je vrienden en familie in de buurt hebt verzameld en het eten met liefde bereidt. Je hoeft geen kalkoen of ham te hebben om de maaltijd als kerst te kwalificeren en er is geen reden dat je je moet houden aan tradities waar je echt niet van geniet.

Een traditioneel Duits kerstdiner kan ook in Nederland een nette traditie zijn om te proberen als u uw gezin wilt kennis laten maken met verschillende culturen of gewoon iets buitengewoons wilt doen voor Kerstmis dit jaar. Een ding om op te merken is dat veel Duitsers hun kerstdiner op kerstavond hebben in plaats van eerste kerstdag.

Een traditioneel Duits kerstdiner bestaat vaak uit gerechten zoals gevulde kerstgans, aardappelknoedels, rode kool en gebakken appels als dessert. Natuurlijk hoeft u geen traditioneel kerstdiner te kiezen voor uw kerst Duitse keuken, er zijn tal van geweldige Duitse gerechten die kunnen worden genoten als u een Duits thema naar uw kersttafel wilt brengen.

Doe wat goed smaakt en het is misschien het beste om voedingsmiddelen te kiezen die relatief gemakkelijk te bereiden zijn in plaats van die tijdrovend zijn, zodat je kunt genieten van tijd met vrienden en familie in plaats van opgesloten in de keuken.

Als een voorproefje van het Verenigd Koninkrijk is wat je in gedachten hebt voor je kerstdinertafel, dan zul je merken dat het voedsel een smaak brengt die een beetje dichter bij huis is dan je je misschien realiseert. Populaire favorieten voor het kerstdiner in het Verenigd Koninkrijk zijn gerechten zoals geroosterde kalkoen, geroosterde aardappelen, spruitjes, dressing en puddingtaart. Een interessante traditie die populair is in het Verenigd Koninkrijk is die van kerstkrakers, die kleine geschenken en goodies bevatten.

Een andere interessante keuze voor uw kersttafel kan zijn om uw favoriete Mexicaanse gerechten voor het diner op te nemen. De meeste Amerikanen hebben een zwak voor de Mexicaanse keuken en het is zeker verwarmend om te eten op een koude winterdag. Het gaat erom dat u uw kerstdinermenu leuk maakt om te eten, leuk om te bereiden en iets dat uw gasten waarschijnlijk zal laten glimlachen terwijl u goede herinneringen aan uw kerstdag opbouwt.

Hetzelfde kan gezegd worden van de meeste keukens, zelfs die uit culturen die traditioneel geen Kerstmis vieren. Thaise, Indiase, Chinese gerechten zijn prachtige thema’s voor een kersttafel als je goed geïnformeerd bent over de keuken en bereid bent om de taken van voorbereiding op je te nemen als onderdeel van je kerstdinerplannen. De truc zit hem echt in het vinden van gerechten die relatief eenvoudig te bereiden zijn, moeilijk te verknoeien zijn en gemakkelijk kunnen worden overgeslagen in het geval dat er iets misgaat. Er zijn tonnen afleiding op Kerstmis in de meeste huishoudens en je wilt niet dat het kerstdiner wordt verpest omdat één gerecht moeilijk of onmogelijk blijkt of (de hemel verbiedt) wordt verbrand, op de grond valt of door de hond wordt opgegeten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in