IIFYM Als Het In Je Macro’s Past

IIFYM Als Het In Je Macro’s Past
IIFYM Als Het In Je Macro’s Past

Als het in je macro’s past, kortweg IIFYM, betekent zoiets als: Als het in je macro’s past, dan kun je het eten. Dit dieet vereist enige voorbereiding. Want hiervoor moet je weten wat macronutriënten zijn en hoe hoog je behoefte aan de respectievelijke voedingsstoffen is. Macro’s zijn onderverdeeld in koolhydraten, eiwitten en vetten. Elke persoon heeft een individuele behoefte aan deze voedingsgroepen. Met onze gratis bodycheck kun je nu bepalen hoe hoog je behoefte is. Zolang je binnen jouw macrobehoeften blijft, zul je afvallen, aankomen of jouw gewicht behouden, afhankelijk van het doel.

IIFYM – Eten wat je wilt en toch afvallen

Ondanks pizza en pasta toch afvallen? Dit is precies wat IIFYM belooft. We leggen je uit waar IIFYM voor staat en of afvallen zonder op te geven echt werkt. Het concept van IIFYM klinkt heel interessant voor iedereen die een paar kilo’s wil verliezen en niet zonder wil. Met “ If it fits your macros ” is alles toegestaan ​​zolang de macrodistributie het toelaat.

Wat betekent IIFYM?

“ Als het in je macro’s past ” IIFYM is in het kort niet zozeer een manier van afvallen, maar eerder een nieuwe vorm van voeding tot je nemen. Hierbij kun je alles eten wat je wilt en dan ook nog gewicht verliezen. Is IIFYM dan een smoesje om onbeperkt te snacken? Helaas niet. Als je een pizza eet mag je de rest van de dag bijna niets meer eten, behalve groente.

Belangrijk in je voeding zijn de drie hoofd nutriënten, namelijk eiwit, vet en koolhydraten. De energiemassa’s van de drie verschillen van elkaar. Als jouw belangrijkste energieleveranciers vormen zij de basis van elke vorm van voeding. Binnen IIFYM is het belangrijk om rekening te houden met de energiemassa van de verschillende voedingsmiddelen, en je doet dit op basis van een persoonlijk doel.

1 g eiwit = 4,1 calorieën

1 g vet = 9,3 calorieën

1 g koolhydraten = 4,1 calorieën

IIFYM concept

Het wordt al snel duidelijk dat er geen manier is om calorieën te tellen in IIFYM. Als je wilt afvallen, hoef je alleen maar minder calorieën per dag te eten dan je verbrandt. Als je wilt aankomen, moet je meer calorieën binnenkrijgen dan je op een dag verbrandt. Met een online caloriecalculator kun je eenvoudig je caloriebehoefte achterhalen. Maar dat is niet alles. Zoals de naam al doet vermoeden, richt IIFYM zich ook op verdeling. Dit betekent dat je ook moet weten waaruit je calorie-inname bestaat. De calorieën die je binnenkrijgt, worden opgesplitst in percentages eiwit, vet en koolhydraten. Afhankelijk van het doel, het geslacht en de fysieke conditie verschilt de macropauze van persoon tot persoon. De verdeling die vaak gebruikt wordt binnen IIFYM is 40/40/20. Dit staat voor 40% eiwitten, 40% koolhydraten en 20% vetten.

IIFYM calculator

Als gevolg hiervan is het goed om aan jouw individuele caloriebehoeften te voldoen, maar ook om moet je er goed op letten dat jouw voeding jouw macro’s ook compleet dekt. Dus stel je wilt een heerlijke pasta als avondeten, dan moet je overdag op je vet- en koolhydraatinname letten, wat dan ’s avonds weer goedgemaakt wordt door de pasta. Bereken macronutriënten – gemakkelijk gemaakt met een online macrocalculator.

Als je eenmaal je macronutriëntenwaarden hebt berekend, weet je ook hoeveel calorieën je per dag moet eten om je persoonlijke doel te bereiken. In tegenstelling tot het traditionele tellen van calorieën, is bijna alles toegestaan ​​in IIFYM. Dus echt streng eten is niet nodig. We raden echter wel aan om veel fruit en groenten te eten. Want naast je macro’s zijn ook je micronutriënten belangrijk om je doelen te bereiken.

Neem ook genoeg eiwitten. Eiwitten vullen veel beter dan koolhydraten. Heb je je Cheat Meal van die dag al gegeten, maar wil je toch echt nog even snacken? Probeer dan eens een gezond tussendoortje.

IIFYM Voorbeelden

Let op: Er is geen noodzaak om elke keer te gaan zondigen, ook al kan het binnen dit dieet. Een uitgebalanceerd dieet moet altijd het belangrijkste onderdeel van een dieet zijn. In plaats daarvan kun je ook als een gek gaan smullen met een paar makkelijke, maar toch gezonde recepten. Ontdek de heerlijke recepten die ook geschikt zijn voor IIFYM.

Pannenkoeken met aardbeien en room

Een heerlijk ontbijt met lekkere pannenkoeken. Gegarneerd met aardbeien en slagroom. Door een eiwitpoeder toe te voegen krijg je een heerlijk ontbijt op je bord, die ook nog eens veel eiwitten bevat. Pure verwennerij met zeer weinig suiker erin.

Romige zalmnoedels

Dan een volle lading pasta voor de lunch. Het lekkerst is dit met een basis met romige saus, met extra proteine. Het beste van alles is dat je dit in slechts een paar minuten kunt bereiden. Zo heb je nog meer tijd om te genieten van je heerlijke pasta.

IIFYM gaat dus niet alleen over het tellen van calorieën. Let ook op je macroverdeling. Vertaald betekent IIFYM “als het in jouw macro’s past”. Alles kan worden gegeten als het in je macroverdeling past. Uiteraard zal een gezonde en evenwichtige voeding altijd voorop staan.

Wat wordt er gegeten binnen het IIFYM dieet?

Bij de IIFYM mag je in theorie alles eten wat in je macro’s past. Of het nu ijs, pizza of salade is. Om te weten hoeveel calorieën en macro’s het eten heeft, is het handig om het eten te wegen en bij te houden met een app. Je kunt ook wat voedingsinformatie vinden in een online calorietabel.

Geschikte voedingsmiddelen voor IIFYM zijn: Fruit en groenten, eiwitrijke voedingsmiddelen zoals vlees, vis, zuivelproducten, peulvruchten, avocado’s, noten, zaden, hoogwaardige oliën en volkoren producten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in