Gezondheid en fitness voor vrouwen – Het verlagen van de cortisolspiegel kan u helpen om af te vallen

Gezondheid en fitness voor vrouwen - Het verlagen van de cortisolspiegel kan u helpen om af te vallen
Gezondheid en fitness voor vrouwen - Het verlagen van de cortisolspiegel kan u helpen om af te vallen

Het is nu bekend dat stress je daadwerkelijk kan stoppen met afvallen, vooral rond je midden. Stress kan ervoor zorgen dat je lichaam hoge niveaus van cortisolhormoon in je bloedbaan afscheidt, vanwege de “vlucht of vecht” -reactie van je lichaam op stress. Stress kan psychologisch (mentaal en emotioneel) of fysiek zijn.

Cortisol wordt afgescheiden door de bijnieren en is eigenlijk belangrijk voor de regulatie van de bloeddruk, het immuunsysteem en vele andere functies. Cortisol kan goed zijn in kleine hoeveelheden, maar hoge niveaus kunnen leiden tot een toename van buikvet, wat kan leiden tot hartaanvallen, beroertes en kan ook uw slechte cholesterolgehalte verhogen en uw goede cholesterolgehalte verlagen.

Hoge niveaus van cortisol kunnen ook uw botdichtheid verlagen, wat leidt tot osteoporose en verlies van spierweefsel, wat ook uw stofwisseling zal vertragen, en het kan ook uw bloeddruk verhogen samen met andere problemen.

Ieder van jullie zal anders reageren op stress; sommigen van jullie zullen meer cortisol produceren voor een bepaalde stress, terwijl anderen minder zullen produceren. Het is gebleken dat degenen onder jullie die meer cortisol produceren, ook daadwerkelijk meer voedsel zullen eten, met name koolhydraten.

Wat je moet doen om het produceren van te veel cortisol te bestrijden, is manieren leren om te ontspannen en ook om misschien je levensstijl te veranderen.

Ontspanning kan op een aantal manieren worden bereikt door te oefenen, bemiddeling, yoga of ademhaling om mee te beginnen.

Misschien is een van de gemakkelijkste en eenvoudigste manieren ademhalen. Dit wordt gedaan door zachtjes in te ademen door de neus, je buik voorzichtig uit te breiden en vervolgens de lucht zachtjes door je neus te verdrijven en tegelijkertijd je buik naar binnen te trekken. Terwijl je de lucht uitademt, moet je je concentreren op die ademhaling. Na een aantal in- en uitademingen zou je jezelf moeten voelen ontspannen. Je moet oefenen om deze oefening een paar minuten per dag te doen om te beginnen met het opbouwen van maximaal vijf minuten op het einde. Je kunt dit ook oefenen wanneer je je gestrest voelt of wanneer dingen bovenop je komen. Slechts een paar minuten kan je lichaam vertragen en helpen om zich ontspannen te voelen.

Veranderingen in levensstijl kunnen zijn als het veranderen van je eetgewoonten voor een gezonder dieet, voldoende slaap krijgen of zelfs je tijd efficiƫnter organiseren, zodat je je niet zo gestrest voelt. Ook het verzorgen van je lichaam zal je lichaam helpen om te gaan met stress die je tijdens je dag tegenkomt.

Dus als je vaak traint en goed eet, maar nog steeds geen gewicht verliest, vooral van rond het midden, dan heb je misschien last van hoge niveaus van cortisol veroorzaakt door stress. Kijk naar manieren om het probleem op te lossen en hopelijk zou je dan een verschil in je gewicht en rond je midden moeten zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in