Feiten over biologische groene thee

Feiten over biologische groene thee
Feiten over biologische groene thee

Als je het nog niet hebt gehoord, biedt groene thee een breed scala aan gezondheidsvoordelen. Een van de redenen dat groene thee over het algemeen beter is dan zwarte thee, is de manier waarop het wordt verwerkt.

Beide soorten komen van dezelfde plant, maar zwarte thee wordt gefermenteerd, terwijl groene thee eenvoudig wordt gedroogd. Hierdoor kan het veel meer van zijn natuurlijk voorkomende verbindingen behouden.

Dan is er biologische groene thee, die geen chemische meststoffen of pesticiden gebruikt. In theorie maakt dat het nog beter voor je, en mensen die het drinken zeggen dat het een meer frisse en aromatische kwaliteit heeft dan de reguliere soort.

Hoewel het gebruik van strikt biologische groene thee teruggaat tot vóór de geschreven geschiedenis (alles was toen biologisch, toch?), kan het meer dan honderdduizend jaar teruggaan.

Het lijdt geen twijfel dat de medicinale effecten van de plant al bekend zijn bij mensen in China lang voordat wetenschappers en medische onderzoekers ernaar begonnen te kijken. Een van de vroegst bekende toepassingen van thee – afgezien van het feit dat het een drank is – was om wonden te behandelen en bloedingen onder controle te houden.

Deze oude culturen begrepen de chemie van theebladeren niet, maar ze waren nog steeds in staat om de positieve effecten ervan op hun gezondheid te zien. Tegenwoordig weten wetenschappers veel meer over wat thee drijft. Een van de belangrijkste verbindingen in groene thee zijn catechinepolyfenolen, een antioxidant die een wallop verpakt.

Het is aangetoond dat het de vorming van bloedstolsels vermindert, sommige kankercellen doodt of remt en het slechte cholesterol verlaagt. Het drinken van groene thee is als het openen van een medicijnkist die door Moeder Natuur zelf is verstrekt.

Maar wat is het aan groene thee dat het zo goed voor je maakt? Er zijn immers veel verschillende soorten thee, en ze komen allemaal van dezelfde plant. Dat is onze eerste aanwijzing over wat groene thee speciaal maakt.

Alle thee kan afkomstig zijn van dezelfde plant, maar wat elke soort anders maakt, is hoe het wordt verwerkt. Zwarte thee wordt bijvoorbeeld gefermenteerd voordat het de consument bereikt.

Hierdoor kunnen enkele van de nuttige voedingsstoffen tijdens de verwerking worden uitgeloogd. Groene thee daarentegen wordt gewoon gedroogd. Dan giet je heet water over de theebladeren en daar blijft het bij. Dit minimale gebruik van verwerking houdt veel meer van de gezonde voedingsstoffen intact.

Je hebt al een aantal dingen gelezen van wat biologische groene thee kan doen, maar er zijn nog meer dingen die het doet: holtepreventie, verhoogt de immuniteit, verlaagt de bloeddruk, helpt de botdichtheid en helpt bij indigestie.

Het andere grote ding dat het doet, is helpen bij gewichtsverlies. Het doet dit door te verminderen hoeveel cholesterol en vet het lichaam absorbeert, helpt je je voller te voelen en verhoogt het metabolisme. Groene thee bevat wat cafeïne, dus houd daar rekening mee als je er gevoelig voor bent. Dat gezegd hebbende, met alles wat het heeft, is groene thee een ding dat zowat iedereen zou moeten toevoegen aan hun dagelijkse routine.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in