Beweging voor Diabetici: Onderdeel Behandeling

Beweging voor Diabetici: Onderdeel Behandeling
Beweging voor Diabetici: Onderdeel Behandeling

Er zijn twee veelvoorkomende vormen van diabetes, genaamd Type 1 en Type 2. Type 1 diabetes, ook wel jongeren diabetes genoemd, verschilt van Type 2 doordat het lichaam stopt met het produceren van insuline. Type 2 diabetes wordt meestal gediagnosticeerd bij volwassenen en treedt op wanneer het lichaam stopt met het produceren van voldoende insuline of de individu resistent wordt tegen hun eigen insuline.

Wat is diabetes?

Met welke vorm van diabetes we ook te maken hebben, we verliezen onze vermogen om suiker adequaat te gebruiken. De bloedsuikerspiegel stijgt vanwege de moeilijkheid van het lichaam om suiker naar de cellen te transporteren en uit het bloedstroom. Er zijn verschillende manieren om de bloedsuikerspiegel te verlagen, waaronder oefening, dieet en medicijnen.

Waarom is beweging belangrijk voor diabetici?

Oefening is een zeer belangrijk onderdeel van het beheer van diabetes voor zowel Type 1- als Type 2-diabetici. Voor de Type 1-diabeticus helpt regelmatige oefening om insulinegevoeligheid te behouden, helpt het voorkomen van ophoping van overgewicht en verhoogt het gebruik van glucose door spieren, waardoor de bloedsuikerspiegel daalt. Hoewel er momenteel geen manier is om Type 1 diabetes te voorkomen, kan het risico op het ontwikkelen van Type 2 diabetes wel worden verminderd door gezonde levensstijl.

Wat moeten we in acht nemen bij het verminderen van het risico op Type 2 diabetes? Om het ontstaan van Type 2 diabetes te verminderen, is het belangrijk om regelmatig te oefenen, supplementen te nemen met vitamines en kruiden die helpen bij het voorkomen van insulineresistentie en een gezonde gewicht te behouden.

Oefening helpt niet alleen direct bij het beheer van diabetes door de bloedsuikerspiegel te verlagen en de insulinegevoeligheid te behouden, maar helpt ook om veel van de complicaties die kunnen ontstaan bij een diabetische persoon te minimaliseren. Studies tonen aan dat wandelen gedurende 30 minuten per dag aanzienlijk kan bijdragen aan het verminderen van het risico op het ontwikkelen van Type 2 diabetes.

Risico’s van bewegen

Diabetici hebben vaak last van circulatieproblemen en oefening kan zeker helpen om de bloeddruk te verlagen en de bloedcirculatie in het lichaam te verbeteren. Aangezien diabetici vaak slechte bloedstroom naar hun onderste ledematen en voeten hebben, is een betere bloedcirculatie van groot belang.

Er zijn enkele risico’s verbonden aan oefening, maar de potentiĆ«le voordelen wegen de risico’s ruimschoots op. Aangezien oefening de bloedsuikerspiegel kan verlagen, moeten mensen met diabetes hun bloedsuiker zowel voor als na de oefening meten. Omdat uw lichaam tijdens de oefening meer suiker gebruikt en u gevoeliger maakt voor insuline, bestaat er het risico dat de bloedsuiker te laag wordt en dat er hypoglykemie ontstaat.

Wanneer u aan het oefenen bent, is het belangrijk om anderen te laten weten dat u diabeticus bent. Zij moeten op de hoogte zijn van wat te doen in geval van hypoglykemie. U moet altijd snoep of vruchtensap bij u hebben om lage bloedsuikerspiegel te behandelen als ze zich voordoen. Tijdens en na oefensessies moet u goed op uw gevoel letten, aangezien een snelle hartslag, toegenomen transpiratie, trillen of honger kunnen aangeven dat uw bloedsuikerspiegel te laag wordt.

Conclusie

Beweging is een cruciale onderdeel van het beheer en de behandeling van diabetes. Oefening helpt bij het regelen van de bloedsuikerspiegel wanneer de spieren meer glucose gebruiken en het lichaam gevoeliger wordt voor insuline. Oefening helpt ook om veel voorkomende diabeticische complicaties te voorkomen en te minimaliseren, waaronder hartproblemen, hoge bloeddruk en circulatieproblemen. Alle diabetici moeten een regelmatig oefenprogramma opnemen als onderdeel van hun globale beheersplan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in