Acht goede redenen om af te vallen

Acht goede redenen om af te vallen
Acht goede redenen om af te vallen

Obesitas is wat je zorgen zou moeten baren. Afvallen is niet langer een probleem dat je je kunt veroorloven om uit te stellen, en waarschijnlijk is een goede gezondheidsangst op zijn plaats.

Reden #1 om af te vallen

Suikerziekte:- Het is bekend dat 80 -90% van de type-twee-diabetespatiënten overgewicht heeft. Diabetes is de derde belangrijkste doodsoorzaak in de VS, evenals de belangrijkste oorzaak van volwassen blindheid in de wereld. Een van de directe oorzaken van obesitas is het eten van verkeerd voedsel. Sommige van deze verkeerde voedingsmiddelen bevatten hoge glycemische voedingsmiddelen. Hoog glycemisch voedsel zijn energierijke voedingsmiddelen die snel het bloedglucosegehalte in uw lichaam verhogen nadat ze zijn gegeten. Dit heeft tot gevolg dat het lichaam de onnodig hoge glucose / energie in vet reserveert. Dit maakt afvallen erg moeilijk.

Het vrijgeven van een hormoon genaamd insuline doet dit. Type-Two-diabetes treedt op omdat het lichaam niet genoeg insuline kan produceren om de overtollige bloedglucose te verwijderen en op te slaan als lichaamsvet. Dit zal gebeuren na het belasten van de insulineproductie gedurende enige tijd. En zo word je uiteindelijk dik en diabetisch.

Reden #2 om af te vallen

Hart en vaat ziekten: – Obesitas wordt geassocieerd met arteriosclerose, de opbouw van vetafzettingen in de slagaders door je hele lichaam. Hierdoor vernauwen ze de bloedstroom en verhoogt ze onder andere het risico op de bloedstolling. Slagaders die risico lopen, zijn onder meer die welke bloed aan de hersenen leveren. Als stolling optreedt als gevolg van vernauwde slagader, blokkeert het de bloedtoevoer naar een deel van de hersenen met als gevolg een beroerte. Afvallen vermindert dit risico.

Reden #3 om af te vallen

Kanker:- De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) schat dat tussen de 25% – 33% van de kanker wereldwijd gerelateerd is aan overgewicht en lichamelijke inactiviteit. Lichaamsvet bevordert blijkbaar hogere niveaus van insulineproductie en overtollige estoregens, een hormoon. Zowel insuline als estorogenen versnellen de celdeling.

[Waarschijnlijk om vetweefsel te creëren; nieuwe vetcellen om vet op te slaan, naast de reguliere celdeling]

Zoals onderzoek heeft aangetoond, hoe sneller cellen dupliceren, hoe groter de kans dat een kankercel zich ontwikkelt. De situatie is verder gecompliceerd omdat de snelle celdeling veroorzaakt door de overtollige hormonen ook leidt tot een snelle celreproductie van de ene kankercel, waardoor kanker zich actief begint te ontwikkelen. Bovendien hebben vetcellen de neiging om kankerverwekkend te blijven, d.w.z. kankerverwekkende stoffen, gevangen in het lichaam, wat de kans op het ontwikkelen van kanker verhoogt.
Soorten kanker die u een hoog risico loopt om te krijgen, zijn onder meer: –

 • Borstkanker- die de borst aantast, mogelijk bij zowel mannen als vrouwen.
 • Colorectale kanker – die de dikke darm en het rectum aantast.
 • Prostaatkanker – die de prostaatklier bij mannen aantast.
 • Endometriumkanker – die de baarmoeder aantast.
 • Slokdarmkanker – die de slokdarm aantast.
 • Niercelkanker, de kanker van de nier, enz.

Reden #4 om af te vallen

Ademhalingsproblemen:- Obesitas zorgt ervoor dat longen “kleiner” worden en dat de borstwand zwaarder wordt om op te tillen tijdens het inademen. Het meest voorkomende ademhalingsprobleem is slaapapneu. Slaapapneu is een aandoening waarbij een persoon enige tijd stopt met ademen terwijl hij slaapt. Een zacht weefsel in de keel stort rond de luchtweg in, waarschijnlijk als gevolg van gewicht, waardoor het wordt geblokkeerd. Want de ernstig zwaarlijvige slaapapneu kan ingewikkelder worden met hypoventilatie. Hypoventilatie is accumulatie van toxische niveaus van koolstofdioxide (het gas dat we uitademen) in het bloed, als gevolg van onvoldoende ademhaling. Afvallen zou de enige permanente veilige en gezonde oplossing zijn voor slaapapneu.

Reden #5 om af te vallen

Urine-incontinentie: – Dit is onvrijwillige afgifte van urine. Overgewicht kan bijdragen aan urine-incontinentie. Een zware buik als gevolg van lichaamsvetafzetting kan ervoor zorgen dat de klep van de urineblaas verzwakt is. Het gewicht oefent ook druk uit op de urineblaas en probeert urine eruit te duwen. Dit resulteert in urineverlies bij hoesten, niezen of lachen. Dit komt door een lichte ontspanning van de blaasklep die normaal gesproken niet zal leiden tot lekkage. Het kan zelfs leiden tot bedplassen ’s nachts. Dit specifieke probleem kan een zeer effectieve motivator zijn om af te vallen.

Reden #6 om af te vallen

Spataderen:- Ook bekend als Veneuze Stratis Disease. De been- en dijspieren helpen het hart in de bloedcirculatie, net als de meeste grote spieren in het lichaam. Ze zijn betrokken bij het pompen van bloed tegen de zwaartekracht terug naar het hart met behulp van kleppen die sluiten om een achterwaartse stroom te voorkomen. Druk als gevolg van een grote buik kan de werkbelasting op de kleppen verhogen en uiteindelijk schade veroorzaken. Beschadigde kleppen zorgen er vervolgens voor dat bloed een back-up maakt, als gevolg van de zwaartekracht, waardoor hoge druk in deze aderen ontstaat, wat leidt tot zwelling, verdikking van de huid en huidzweren.

Reden #7 om af te vallen

Hoge bloeddruk: – De BMI (Body Mass Index) en leeftijd samen zijn de sterkste indicator van het risico op hypertensie of hoge bloeddruk. Ten minste een derde van de hypertensie is gerelateerd aan obesitas.

Reden #8 om af te vallen

Andere ziekten: – Andere ziekten die kunnen optreden als gevolg van overgewicht zijn onder andere;

 • Smaken
 • Coronaire hartziekten
 • Lage rugpijn
 • Artrose
 • Reumatoïde artritis
 • Galstenen
 • Zwangerschapsstoornissen zoals
 • Neuraal buisdefect,
 • Prenatale sterfte,
 • Maternale hypertensie,
 • Zwangerschapsdiabetes etc.
 • Verminderde immuunrespons
 • Leveraandoening
 • Pancreatitis
 • Slechte lichaamsgeur
 • Depressie

Onderzoek toont aan dat zelfs een bescheidengewichtsverlies van zelfs 5 kilo voor overgewicht het risico op hetontwikkelen van deze ziekten aanzienlijk vermindert. Gewichtsverlies is in feite een uitdaging die elk jaar door velen wordt aangegaan.

Helaas falen velen in dit gezonde streven. En dat allemaal vanwege één ding; ze missen de juiste informatie over effectief gewichtsverlies.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in