4 Eenvoudige gezondheids- en fitnesstips

4 Eenvoudige gezondheids- en fitnesstips
4 Eenvoudige gezondheids- en fitnesstips

We moeten allemaal gezond en fit zijn. We hebben allemaal onze eigen redenen om er goed naakt uit te zien tot in de buurt te zijn voor de kinderen, misschien heeft de dokter ons ook bevolen. Obesitas is de belangrijkste overkoepelende doodsoorzaak in de westerse wereld.

Maar al te vaak denken we niet na over wat we onszelf en onze families aandoen. Doe het dus zowel voor hen als voor jezelf.

De VS heeft een enorme toename gezien van het aantal mensen dat door de medische gemeenschap als zwaarlijvig wordt beschouwd. Velen noemen het zelfs een obesitasepidemie.

Om dit te bestrijden, vinden we allerlei faramceutische bedrijven die de afslankpillen -pillen, -poeders en -lotions verkopen die niets doen om mensen daadwerkelijk te helpen het vet eraf te halen en af te houden.

Hetzelfde kan natuurlijk ook gezegd worden van de dieetindustrie. Er gaan nu zoveel verschillende diëten rond dat je er een per maand kunt kiezen en over een jaar nog steeds meer hebt om uit te kiezen.

Wat echt nodig is, zijn enkele verstandige bewezen tips voor gewichtsverlies die mensen kunnen implementeren, ongeacht hun huidige fysieke conditie. Dat gezegd hebbende, laten we er meteen in duiken.

#1 Drink meer water. Maar al te vaak zijn Amerikanen borderline uitgedroogd en dus werken hun lichamen aan de waterhongerreflex en spoelen ze de gifstoffen en rommel niet weg.

#2 Eet vaker. Ik wed dat je dacht dat ik zou zeggen eet minder. Hoewel het waar is dat om af te vallen, je minder calorieën moet eten dan je verbruikt … je moet vaker eten om de metabole oven op te stoken en goed te laten branden. Haal het uit de hongermodus. Begin de dag dus met een ontbijt. Zelfs een instant ontbijtdrankje en een stuk fruit als we ’s ochtends de deur uitgaan.

#3 Beweeg meer. Afhankelijk van je fysieke conditie moet je meer bewegen. Gebruik de trap in plaats van de lift, parkeer verder van het kantoor of de winkel, maak een wandeling rond het blok, ga dansen, speel met je kinderen. Maak het leuk. Hardlopen is niet de enige manier om meer calorieën te verbranden.

#4 Bepaal ten slotte je “Waarom”. Beslis waarom je vet wilt weggooien. Maak je reden groot genoeg om je te motiveren door de inzinkingen die steevast gebeuren.

Persoonlijk was mijn reden om te kunnen leven om mijn achterkleinkinderen te zien afstuderen. Mijn jongste kinderen zijn nu 4 en 6. Bovendien wilde ik naar buiten en met ze spelen zonder de hele tijd buiten adem te zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in