10 Stappen naar gewichtsverlies

10 Stappen naar gewichtsverlies
10 Stappen naar gewichtsverlies

In de dit artikel geven wij 10 Eenvoudige stappen om uw vetverlies te verbeteren. Het is geen hogere wiskunde, maar gewoon boereslimmigheid om op een eenvoudige manier je gewicht onder controle te krijgen en te houden.

1) Bereken hoeveel calorieën je lichaam moet consumeren om je bestaande gewicht te behouden. Dit wordt je onderhoudscalorieën genoemd. (Zoek op Google met “caloriebehoeften” en je zult een paar verschillende rekenmachines vinden om je hierbij te helpen)

2) In eerste instantie 10% (tot een maximum van 500Kcal) aftrekken van de totale onderhoudscalorieën. Het drastisch verminderen van uw calorieën zal resulteren in spier- en waterverlies – niet in vetverlies.

3) Verdeel je calorieën over 5 of 6 maaltijden in plaats van 2 of 3. Je moet ernaar streven om elke 3-4 uur te eten.

4) Schrap alle eenvoudige koolhydraten (behalve direct na het sporten, eet volkoren, vezelrijk voedsel.)

5) Oefen minstens 3 keer per week, doe 30 minuten cardio tot een redelijk niveau van intensiteit. Dit zal helpen om het calorietekort te creëren en je lichaam aan te moedigen om vet te verliezen.

6) Maak eenvoudige vervangingen in uw dieet, zoetstof in plaats van suiker, dieetdranken in plaats van volledige suikerdranken, gebruik magere stukken vlees enz. In het begin kunnen deze veranderingen moeilijk zijn, maar u zult eraan wennen en elke dag vitale caloriebesparingen realiseren.

7) Drink veel water – minstens 2 liter water per dag – als je uitgedroogd bent, zal je lichaam minder efficiënt zijn en vetverlies moeilijker maken.

8) Probeer koolhydraatarm, vetarm en matig eiwit te eten. Vanuit mijn ervaring is het werkt het Dash of Atkins uitstekend.

9) Houd een voedingsdagboek bij om bij te houden hoeveel calorieën u consumeert – het is heel gemakkelijk om te veel te eten.

10) Het aanvullen van uw dieet kan vetverlies gemakkelijker maken. Een eiwitrijk dieet kan helpen de spieren te behouden (meer spieren betekent een toename van het metabolisme). Er zijn ook enkele vetverliessupplementen beschikbaar die helpen uw metabolisme te stimuleren, dit is nuttig omdat uw metabolisme kan vertragen tijdens langere perioden van diëten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in